måndag 15 december 2008

Julkort...

...eller kortkort?


På julen sänder vi flera tusen postkort med än det ena julmotivet, än det andra julmotivet. Julkort hör ju julen till, så det förvånar knappast någon att människor sänder jukort.


Men vem är det som sänder ut signaler åt alla tjejer i olika åldrar att dra på sig minikjolarna och shortsen? När jag var liten sa mamma alltid att man skulle ha varmt på sig, och jag tyckte det såg packat och michelin-gubbigt ut, men man hade i alla fall inte oturen att få urinvägsinfektion.
Nu så här i vintertid tycker jag att det springer fler och fler tjejer i kortkorta kjolar eller shorts. Visst ser det snyggt ut, men det är allt annat än praktiskt då termomätaren visar minus grader. Ingen av dessa tjejer hade långa kappor eller yllestrumpbyxor på sig, och väskorna de bar över armen var så små att de knappast hade plats för ett par värmebyxor att ha med sig ifall temperaturen hade sjunkit ytterligare några grader.


Förutom garanterad urinvägsinfektion finns det otliga andra risker med kortkorta kjolar och shorts. Så OM ni är på väg på fest å klädseln för kvällen är kläder som inte får gå över halva låret, se nu åtminstone till att ni har antingen ett par yllebyxor i väskan, en lång, varm kappa eller pengar till taxi. De må se fånigt ut med tjocka byxor, men det ser precis lika fånigt ut med minikjolar i januari. Minikjolar och shorts hör sommaren till, när det äntligen ÄR vinter tycker jag vi ska njuta av våra varma, stickade tröjor och skidkläder. Dem kan man ändå inte njuta av på sommaren!


Ha en varm fortsatt vinter!

Inga kommentarer: