onsdag 10 december 2008

Aktier i en pysselverkstad...

...Edas pysselverkstad...?


När det blir jul tycks de flesta av oss drabbas av julpysselmani vid sidan om det ökade shoppingbegäret. Å det är inget nytt fenomen heller, barnen i Bullerbyn samlades också för att pyssla julpynt. Pappers - och pysselaffärerna måste ju simma i guldpengar såhär vid jultider då alla mer eller mindre lyckade pysslare börjar handla tonvis med material för pysselbruk.


Skulle kanske löna sig att skaffa aktier i en pysselaffär? Eller en pysselverkstad?


När jag var yngre fick jag besöka jultomtensverkstad och tro det eller ej så fick vi faktiskt pyssla en hel del min kompis och jag. Och självklart tog vi sedan stolt hem och visade våra föräldrar vad vi hade åstadkommit. Snälla som föräldrarna var så hängde de upp de klumpiga julgransbollarna med extra mycket glitter och de kladdiga änglarna som inte hade torkat ordentligt. Ännu nästan 15 år senare har de faktiskt fortfarande kvar våra hemgjorda julpynt och varje gång man ser pyntet drabbas man av nostalgiska barndomsminnen, en enorm lust att börja pyssla och en förundran över våra tålmodiga föräldrar som inte har kastat bort det där dammiga, sneda, halvkladdiga, överglittriga pyntet än och skaffat något mer sofistikerat.


Förra veckan kom Emil hem med en liten burk som han hade målat på dagis. Färgerna går inte alls med något annat i vår inredning, men ändå ska burken stå på hedersplatsen i jul med ett litet ljus i :) (Och jag misstänker starkt att burken kommer att stå där varje jul tills Emil blir vuxen och kanske får ta med sig burken hem till sin familj och visa sina egna barn vad han gjorde som liten).


För er som är stressade inför julen och känner att ni flackar runt och inte vet vad ni skall göra, sätt ner er, ta fram papper och pennor och glitter och glansbilder. Har ni inte det hemma så investera i några pappersaktier (dvs. besök Tiimari) och köp allt som ser kul ut. Sedan samlas ni ett gäng och PYSSLAR. Strunta i att ängeln fick en grönglittrande gloria, eller att julgranen inte syns eftersom den är full med hemgjorda kulor då ni inte kunde välja ut de vackraste (alla var vackra). Gillar ni inte att kladda med lim och papper så kan ni ju lika gärna baka något eller som Sunes famil, göra knäck (med risk för att köket kommer att behöva renoveras efteråt).


Julen skall inte vara en stressperiod, utan en tid av glädje och gemenskap. Eda förklarar härmed sin pysselverkstad öppnad :)

Inga kommentarer: